• Rens

    This is more an AE question than a templater question but i’m asking anyway:

    Where using templater and Bot to automate the rendering of dynamic titels for news video’s.
    After Effects seems to use a fallback font if a character has no glymp for the given character code
    and it will keep on rendering in the fallback font for successive titels.

    Is there anyway we can tell AE to stick to the chosen font fot succesive renders?

    Rens

    posted in Batch Output read more
  • Rens

    Hi John,

    Thank you for your reply. I purged all caches and indeed the watermark is gone now.

    posted in Environments read more
  • Rens

    Suddenly with every render there are two diagonal lines from left top to bottom right and from left bottom to right top overlayed on the renderd output and in the composition window. These lines appear only the first few frames and in the last few frames.

    The project has not changed ( i’ve loaded a un changed original project) and the license info says Rig, Bot and Pro are available.
    There are no plug-in used. where using BOT 2.7.1

    Where do these lines come from and how do i remove them?

    posted in Environments read more
  • Rens

    Good suggestion.
    Does the first part of your post also explains why if i add a job to the file while it’s processing another job the added one “dissapears” from the data source file?

    Thanks again, this a great help.

    posted in Environments read more
  • Rens

    I’m trying to update the actual data source.

    Indeed with a shell script it works only if i register the script “after each job”.
    Why would it not work if i register the script to “before each job”. Looks like the field is overwritten after wards?

    Thanks for the help

    posted in Environments read more
  • Rens

    As a prove of concept i’ve added “some-field1” to the data source and believe below code would update the field after the job is processed with below vaue:

    var targetComp = $D.target();
    targetComp.some-field1 = 1;

    but its not

    posted in Environments read more
  • Rens

    I’m using a file as a data source ( Windows plaform).
    I would like Bot to write/update a “start-processing” column to the data source with a timestamp when it started processing the job. Same with start-queing.

    I’ve been trying with extend-scripts but it’s not updating the data source.

    Anyone that can push me in the right direction?

    best , Rens

    posted in Environments read more
  • Rens

    How can i monitor BOT when it’s running on a server? Can it be done by polling the status using CLI or PowerShell?

    The purpose would be to send out alerts to our monitoring system in case BOT stops running.

    grtz, Rens

    posted in Environments read more

Looks like your connection to Dataclay | Forums was lost, please wait while we try to reconnect.